vrijdag 17 juni 2011

Hé kleine meid...

Wie kent niet dat liedje van Herman van Veen? Hé kleine meid op je kinderfiets. Een klassieker toch? Deze kleine meid is nu al wat groter. Maar ik vraag me nog steeds af over wie het nu toch gaat. Is het Anne, Babbete of een van de andere twee waar ik werkelijk niks over op internet kan vinden?
anne van veen met fietstassen
Had ze ook een fietsbel, fietstassen of fietsverlichting op haar fietsje bijvoorbeeld? Een kleine kinderfietstas aan de zijkant. Zo'n roze met van die bloempjes. In elk geval zijn er afbeeldingen genoeg van deze twee liefelijke dames op internet beschikbaar. En als Herman van Veen Alfred Jodocus Kwak ?(van Veen) noemt dan is hij ook de grote broer van deze dames en bestaat het gezin van Veen dus uit vijf in plaats van vier kinderen.

Kijk dat is Alfred zonder fietstassen. Je ziet hem fietsen achter Dolf aan. Het zou te ver gaan om te zeggen dat fietsen of fietstassen een terugkerend thema is van Herman van veen. Sterker nog dat is absolute kolder. Alleen het is een hint in de zoektocht naar wie toch die kleine meid op haar kinderfiets is. En dat met of zonder fietstassen. Ik bedoel of dat nou enkele of dubbele fietstassen zijn dat maakt niks uit. Een fietstas blijft een fietstas. Maar de essentie is dat Herman van Veen zingt over een meisje op een fiets en dat het Babette of Anne zou kunnen zijn. Je zou kunnen denken dat het Anne in elk geval niet is want die heeft al een eigen liedje gekregen. Dus dan zou je weer aan Babbette kunnen denken, maar ja wie zijn de andere twee kinderen van van Veen. En zijn dat stoere jongens, clowns of eenden of nog twee lieftallige dames?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten